Veel gestelde vragen

Voor deelname is er geen startconditie vereist. Ook wanneer je een slechte conditie hebt, kun je starten met Runningtherapie. De trainingen worden per week intensiever, waardoor je in 12 weken conditie opbouwt. Voorwaarde is dat je je deze 12 weken, driemaal per week, wil inzetten om te hardlopen.
Je kunt starten wanneer je in bezit bent van sportschoenen. Uiteraard is het aan te raden wanneer je verder wil gaan met hardlopen, een paar hardloopschoenen aan te schaffen.
Voor mensen met stressgerelateerde klachten is het belangrijk om niet te intensief te trainen en ook niet meteen doelen te stellen, anders dan lekker genieten. Twee dingen waar bij Runningtherapie juist erg op wordt gelet omdat de kans op afhaken anders te groot wordt. Overigens stimuleer ik altijd dat mensen na de therapie doorgaan met hardlopen, al dan niet bij een vereniging.
Bij Runningtherapie gaat het niet om het aantal af te leggen kilometers. Het gaat er om dat je in staat bent om 30 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Hoeveel kilometer je dan aflegt hangt af van de huidige conditie, lichamelijke gesteldheid, lichaamsgewicht enzovoort.  
Een sessie kost je slechts een uurtje. In dit uur zijn we bezig met een warming-up, ademhalingsoefening, 30 minuten lopen en cooling down.
De Runningtherapie sessies gaan altijd door ook als het regent of stormt, sneeuwt of hagelt. Slechts bij onweer of extreme gladheid worden de lessen afgelast of gestaakt
Nadat je het loopschema van 12 weken doorlopen hebt, stopt de therapie. Je bent dan in staat minimaal een half uur te hardlopen, waardoor de endorfine zijn werk kan doen. Mocht je in groepsverband willen blijven lopen, kan ik je informeren over de mogelijkheden in de regio. Rob Westgeest Runningtherapie werkt samen met een hardloopgroep in Den Haag. Dit samenwerkingsverband garandeert een naadloze overgang van mentaal fit worden naar sporten.
De kosten voor Runningtherapie worden door sommige ziektekostenverzekeraars (onder andere De Friesland en ONVZ) gedeeltelijk vergoed als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Ook sommige werkgevers vergoeden Runningtherapie.