Waarom Runningtherapie

Mensen zijn op zoek naar nieuwe wegen om de stress en de verplichtingen van het sociale  leven aan te kunnen. Logisch, want langdurige stress is een grote oorzaak van psychische en fysieke klachten.

Wereldwijd zijn er vele onderzoeken geweest en telkens komt men tot de conclusie dat bewegen dan wel Runningtherapie werkt voor mensen die een weg zoeken naar herstel en weer lekker in hun vel willen zitten. Hardlopen heeft een gunstig effect op de aanmaak van de ‘geluksstofjes’ dopamine, endorfine en serotonine. Daarnaast helpt het om de afgifte van cortisol (het stresshormoon) te verminderen. Daarom wordt de laatste tijd veel aandacht besteed aan Runningtherapie als waardevolle aanvulling op het bestaande behandelaanbod.

Daarnaast brengt hardlopen je gedachten tot rust. Wie gaat hardlopen heeft geen tijd om te piekeren. Er zijn zelfs onderzoekers die beweren dat door de voortgaande beweging mensen minder achterom kijken en meer bezig zijn met de toekomst.

Naast de psychische voordelen levert het ook een lichamelijke fitheid op. Het uithoudingsvermogen verbetert aanzienlijk. Hierdoor worden mensen minder snel moe en krijgen het gevoel meer aan te kunnen. Dit zorgt weer voor een verbetering van het zelfbeeld. De totale belastbaarheid neemt toe.

- als je lichaam verandert, dan verandert je denken-
Wittgenstein