Wie ben ik

Ik ben Rob Westgeest. Naast mijn werk als Runningtherapeut ben ik werkzaam als consultant bij een internationaal consultancy bedrijf. In deze functie geef ik leiderschaps- en verkoop trainingen.  Tevens doe ik aan persoonlijke coaching. In beide rollen werk ik vanuit mijn stellige overtuiging dat ieder persoon het recht heeft om zich te ontwikkelen in die richting die het best bij hem of haar past. Graag faciliteer ik deze ontwikkeling.

Waarom ben ik met Rob Westgeest Runningtherapie begonnen?

In mijn werk zie ik veel (jonge) mensen die hoge werkdruk ervaren. Al dan niet in combinatie met andere issues (zoals keuzes carrière en gezin, heb ik de juiste baan etc), zorgt dit er vaak voor dat mensen niet lekker in hun vel zitten als gevolg van de stress die ze hierbij ondervinden. Vaak zie ik deze mensen terecht komen in een vicieuze cirkel die ik zelf de “als…dan…” reactie noem: “als de kinderen naar school gaan, dan krijg ik meer tijd voor mezelf”, “Als ik deze promotie maak, dan krijg ik het rustiger”. Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor hun gezondheid, maar ook voor de kwaliteit van hun werk en in de relaties met anderen.

In mijn ogen zijn lichte hardloopsessies de ideale “ stresskiller”. Met behulp van Runningtherapie wil ik deze mensen helpen om deze stress  uit hun lichaam te lopen en deze cirkel te doorbereken. Het doel is om mensen zich beter te laten voelen zodat ze  uiteindelijk ‘succesvoller’ worden. Welke definitie je aan “ succes”  ook maar wil geven: in je relatie, werk, als ouder etc etc.

Wat kun je van mij verwachten? Ik ben een absolute sportfanaat. In mijn jeugd heb ik altijd gevoetbald en gehandbald. Tegenwoordig is hardlopen mijn passie en heb ik onder andere 2 keer de marathon van Amsterdam gelopen. Daarnaast doe ik graag aan golfsurfen op Scheveningen of in Frankrijk. Mensen beschrijven mij als een toegankelijk persoon die harmonie hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast schuw ik de confrontatie niet en kun je open en eerlijke feedback verwachten. Dit laatste gaat in de regel gepaard met humor maar kan direct en eisend worden indien nodig.

De slechtste smoes waar ik niet tegen kan is: ik heb geen tijd. Mijn stelling is: als Nelson Mandela als president van Zuid-Afrika tijd had om elke dag een rondje hard te lopen, dan hebben wij dat zeker.    
 

- Ik heb altijd geloofd dat bewegen niet alleen de sleutel is voor fysieke gezondheid maar ook voor geestesrust-
Nelson Mandela